Watsons Grove, Epping

Located a short walk from Epping Station, Watsons Grove consists of 141 luxury apartments. The project has a boutique atmosphere spread over three buildings and five levels. 

Each building has its own identity; subtle differences in the treatment of entry spaces, landscaping and material selection assist define each building.

Large areas of glazing in living spaces open onto expansive terraced courtyards and balconies with great district views. These spaces are turned into liveable outdoor zones with screens and planted edges used where appropriate to create a sense of enclosure. Apartments are passively designed with living spaces orientated to maximise solar access. Articulated facades and dual aspect apartments draw air through the plan to achieve good cross ventilation for most parts of the year. 


29 January 2018